Scheuren of verzakkingen? Maken van bezwaar tegen WOZ-waarde loont!

WOZ-waarde onvoldoende aangepast
Van groot belang bij het vaststellen van het recht op compensatie is de hoogte van de WOZ-waarde. Ondanks schade veroorzaakt door de aardbevingen, passen de gemeenten de WOZ-waarde onvoldoende aan. Uit onze jarenlange ervaring blijkt dat de gemeenten lang niet alle aanwezige schades meenemen waardoor de WOZ-waarde niet of (veel) te weinig wordt verlaagd. Daarom loont het om bezwaar teen uw WOZ-waarde te maken!

Kosteloos bezwaar
WOZMeldpunt helpt u kosteloos met uw te hoge WOZ-waarde. Dit doen wij door namens u bezwaar te maken tegen deze waarde bij uw gemeente. Is het bezwaarschrift gegrond, dan vergoedt de gemeente de kosten. Dit zijn zij bij wet verplicht. Mocht het bezwaar worden afgewezen dan nemen wij de kosten voor eigen rekening. U hoeft dus nooit iets te betalen.

Scheuren en verzakkingen leiden tot waardevermindering woning!
Bij de waardering van een woning zijn een aantal factoren van groot belang zoals alle door aardbevingen ontstane schades (zowel A, B en C schades, alsmede de kosten om de woning of het gebouw te versterken en aardbevingsbestendig te maken). Dit zijn factoren waarmee door de gemeenten in het algemeen onvoldoende rekening wordt gehouden. Door onze jarenlange ervaring met de aardbevingsgebieden, weten wij exact waar wij op moeten letten. WOZMeldpunt houdt wel rekening met deze factoren bij de WOZ-waardering van uw woning. Zie ook het nieuwsartikel over WOZMeldpunt in het Dagblad van het Noorden van 11 februari 2016.

Bespaar geld met een lagere WOZ-waarde
Als u twijfelt is de kans groot dat uw WOZ-waarde niet klopt. Een waardevermindering van de woning resulteert in een lagere WOZ-waarde. Hoe lager uw WOZ-waarde hoe minder OZB en inkomstenbelasting u hoeft te betalen. Een lagere WOZ-waarde scheelt u € 50,- tot honderden euro’s per jaar. Elk jaar weer! In 2015 hebben wij voor 80% van de WOZ-dossiers in Groningen en omstreken een lagere WOZ-waarde bedongen! Het loont dus om bezwaar te maken!

Direct aanmelden voor gratis bezwaar!

Meld u aan