Werkwijze

Hoe kunt u WOZMeldpunt inschakelen om bezwaar te maken tegen de hoogte van uw WOZ-beschikking? De werkwijze is:

Stap 1: Aanmelden Gratis WOZ-bezwaar

U meldt zich aan middels het aanmeldformulier op de website. Zorg dat u zich zo spoedig mogelijk aanmeldt daar de wettelijke bezwaartermijn na 6 weken verloopt waarna u geen bezwaar meer kan maken. Bij de aanmelding kunt u uw redenen van bezwaar aanvinken en toelichten. Wij verwerken uw redenen in uw bezwaarschrift zodat u zich volledig in het bezwaarschrift herkent. Tevens verzoeken wij u direct de digitale machtiging te ondertekenen. De machtiging is benodigd om namens u bezwaar en beroep te kunnen maken.

Stap 2: Indienen van het WOZ-bezwaar

Na ontvangst van de machtiging maken wij direct bezwaar om uw WOZ-waarde te verlagen. In het bezwaar onderbouwen wij een lagere WOZ-waarde. Hierbij maken wij gebruik van een database met alle verkochte woningen in uw buurt, prijsindexen van woningen en rechterlijke uitspraken. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de redenen die u bij uw aanmelding heeft opgegeven. Wij sturen het WOZ-bezwaar naar uw gemeente, tegelijkertijd ontvangt u een kopie van het WOZ-bezwaar. Daarna houden wij u regelmatig op de hoogte van de voortgang. Klik hier voor gratis bezwaar!

Stap 3: Persoonlijk bespreken van uw woning met de gemeente

Na het versturen van het bezwaar bespreken wij uw woning persoonlijk met de gemeente. Wij bespreken de specifieke redenen welke u heeft opgegeven in uw aanmelding en mochten wij nog vragen hebben dan nemen wij contact met u op. Daarnaast bespreken wij ook vergelijkbaar verkochte woningen in uw buurt ter onderbouwing van een lagere WOZ-waarde.

Stap 4: Uitspraak van de gemeente

Zodra wij de uitspraak van de gemeente op het ingediende bezwaarschrift ontvangen, ontvangt u binnen 2 werkdagen bericht met de uitspraak op uw bezwaar. Uw Gemeente heeft wettelijk tot 31 december 2024 de tijd om uitspraak te doen op uw bezwaar. Het kan soms enkele maanden duren voordat uw gemeente een besluit neemt (verschilt per gemeente).

Bij een geslaagd bezwaar wordt uw WOZ-waarde verlaagd, waardoor u minder belasting betaalt. De gemeente crediteert u automatisch de teveel betaalde belasting. Tevens betaalt de gemeente u een wettelijke proceskostenvergoeding voor onze verrichte werkzaamheden. Na ontvangst van de kostenvergoeding maakt u de proceskostenvergoeding over aan WOZMeldpunt. Per saldo kost het u dus niets. Mocht het bezwaar door de gemeente worden afgewezen dan neemt WOZMeldpunt alle kosten voor haar eigen rekening.

Maak gratis bezwaar