WOZMeldpunt tips voor een verlaging!

Dit weekend geeft WOZMeldpunt waardevolle tips voor een verlaging van uw WOZ-waarde. Onze mensen kennen de rechterlijke uitspraken en onderbouwen uw woning met vergelijkbare verkochte woningen bij u in de buurt. WOZMeldpunt maakt gratis deskundig bezwaar tegen uw WOZ-waarde.

Gemeente profiteert van stijging huizenprijzen: ozb-heffing hoger

Gemeenten verwachten dit jaar 11,5 miljard euro te ontvangen uit verschillende soorten belastingen zoals parkeerkosten, toeristenbelasting, onroerende zaakbelasting (ozb) en de afvalstoffenheffing. Doordat huizen steeds duurder worden profiteert de gemeente mee. De opbrengst van de ozb stijgt naar verwachting met 4,4 procent naar 4,8 miljard euro. Dit meldt het CBS op basis van onderzoek naar […]

Zaterdag 13 februari Kassa – Bespaar door Bezwaar WOZ-waarde

Als je een koophuis hebt dan stuurt de gemeente in deze tijd van het jaar de WOZ-waarde. Daarin staat wat jouw huis volgens de gemeente waard is. Hoe hoger ze die waarde inschatten, hoe meer belasting je moet betalen. Maar gemeenten maken hierbij vaak fouten waardoor je teveel betaalt. En dus kun je geld besparen als je bezwaar aantekent.

Grootste stijging in jaren. Je betaalt dit jaar flink meer voor gemeentelijke belastingen, Amsterdam spant de kroon

Woningeigenaren en huurders staan voor de grootste stijging van gemeentelijke woonlasten in jaren. Dat komt met name omdat de afvalstoffenheffing sterk stijgt, meldt het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO). Dat heeft de woonlasten in kaart gebracht van de 40 grootste gemeenten. Huurders betalen 8 procent meer, huizenbezitters 6,2 procent. […]

Huurders betalen jarenlang te veel huur en krijgen 1,3 miljoen euro terug

De WOZ-waarde is sinds zes jaar een onderdeel van de puntentelling om de huurprijs te toetsen. Aan de hand van een puntentelling concludeerde de huurcommissie dat de huur te hoog was. De verlaging van de WOZ-waarde heeft geleid tot een teruggave van € 1,3 miljoen te veel betaalde huur aan een groep van 75 huurders in Amsterdam.

‘Te hoog geschatte WOZ-waarden kosten huishoudens 312 miljoen euro’

FISCAAL, NIEUWS 20 februari 2020 door Accountancy Vanmorgen     Nederlandse huishoudens betalen komend jaar ruim 312 miljoen euro teveel door te hoog ingeschatte WOZ-waarden. Dat stelt de Vastelastenbond op basis van een eigen berekening met behulp van cijfers van de Belastingdienst, de Waarderingskamer en het CBS uit 2018.   Het grootste gedeelte van het teveel betaalde […]

Gemeentelijke lastenstijging ’ongekend’

Bij sommigen lag hij al op de deurmat, bij anderen komt hij binnenkort: de aanslag van de gemeentelijke belastingen. En die kan nog wel eens vies tegenvallen. Een gemiddeld huishouden gaat zo’n 40 euro meer betalen, maar er zijn uitschieters tot wel 220 euro, blijkt uit een overzicht van de Vereniging Eigen Huis.

Teveel belasting door VVE spaarpot

Veel eigenaren van woningen aangesloten bij een VVE betalen teveel onroerende zaakbelasting. Elk jaar betalen storten de mensen een bedrag in de spaarpot van de VVE voor grote toekomstige uitgaven zoals vervanging van het dak of groot onderhoud. Echter de gemeente heft onterecht tevens belasting over uw VVE spaarpot.

WOZ-waarde door het dak

AMSTERDAM – De WOZ-waarden van huizen kennen de grootste stijging sinds jaren. Nederlandse gemeenten waarderen huizen gemiddeld 7,8 procent hoger dan een jaar eerder. Daarmee volgen gemeenten de stijgende huizenprijzen een stuk voortvarender, dan ze deden met de prijsdalingen tijdens de huizencrisis. De gemiddelde WOZ-waarde stijgt sneller dan de inflatie. In Rotterdam is de stijging […]

Tips: Omlaag die WOZ!

Tips: Omlaag die WOZ! Door PIETER VAN ERVEN DORENS 22 feb. 2019 in GELD De Telegraaf AMSTERDAM – Voor de meeste Nederlandse huisbezitters geldt: hoe lager de WOZ-waarde, hoe beter. Dat levert lagere belastingen op. Gelukkig zijn er talloze redenen om te eisen dat de gemeente het huis lager taxeert. Hangjongeren, honden, een kruispunt, burenoverlast, […]

‘Tientallen gemeenten hebben geen goed beeld van WOZ-waarde huizen’

ANP, geschreven door Joost Schellevis en Winny de Jong Afgelopen jaar hebben 26 gemeenten (in totaal meer dan 360.000 koopwoningen) een onvoldoende gekregen voor het vaststellen van de WOZ-waarde. In de afgelopen vier jaar zijn bijna honderd gemeenten (in totaal anderhalf miljoen koopwoningen) door de Waarderingskamer op de vingers getikt. Dat blijkt uit documenten die de […]

Machtiging eenmalig geldig

Deze week is in de media gemeld dat de Waarderingskamer meldingen van burgers krijgt die toch met kosten worden geconfronteerd nadat ze zo’n ’gratis’ bureau hadden ingeschakeld. Dit omdat het jaar erna automatisch weer bezwaar werd gemaakt tegen de WOZ-waarde. Het intrekken van dat verzoek, waar zij niets van wisten, kost dan geld. WOZMeldpunt gebruikt […]

Kosten en onwetendheid staan verwijderen van asbestdaken in de weg

De kennis van en ongerustheid over asbest is de afgelopen twee jaar afgenomen. In vergelijking met 2016 weten nu minder mensen dat asbestvezels gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dit blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau GfK, in opdracht van consumentenorganisatie Milieu Centraal.

Gemeente mag zonnepanelen meetellen bij WOZ-waarde

REDACTIE DFT 31 aug. 2018 in GELD LEEUWARDEN – De waarde van zonnepanelen op een huis mag meegerekend worden bij de bepaling van de WOZ-waarde van de woning. Zonnepanelen stuwen gemeentelijke belastingen omhoog. Dat meldt belastingadvieskantoor Meijburg op basis van een uitspraak van het hof Arnhem-Leeuwarden. Een inwoner van de gemeente Emmen ging in beroep tegen […]

Gezocht WOZ deelnemers TV-programma Kassa van 10 maart 2018

Het TV-programma ‘Kassa’ van BNN/Vara heeft ons benaderd of onze klanten interesse hebben ervaringen te delen op het gebied van een huurverlaging naar aanleiding van de WOZ-waarde verlaging. WOZMeldpunt zal dan ook meewerken aan het programma en de inhoudelijke kant verder toelichten.

WOZMeldpunt in het nieuws. Als je de WOZ-waarde te hoog vindt… (Radar+)

Uw huis krijgt een hogere WOZ-waarde toebedeeld dan dat van andere woningen in de straat. Je moet dus meer belasting betalen, de watersysteemheffing en het eigen woningforfait zijn hoger en je betaalt uiteindelijk ook meer inkomstenbelasting. Aanleiding voor jou journalist Richard Hassink om bij WOZMeldpunt bezwaar te maken.

Al meer dan zeshonderd schademeldingen door aardbeving Groningen

Het Centrum Veilig Wonen (CVW) heeft inmiddels meer dan zeshonderd schademeldingen binnengekregen na de aardbeving in Zeerijp. Maandag werd de provincie getroffen door de zwaarste beving sinds 2012. Hiervan komen honderd meldingen uit Zeerijp, waar het epicentrum van de aardbeving zich bevond. Dit meldt een woordvoerder van het CVW dinsdagmiddag aan NU.nl.

WOZ-waarde opvragen: hoe doe je dat?

De WOZ-waarde van je woning kun je gratis opvragen via het WOZ-waardeloket. Deze waarde is voor iedereen toegankelijk. Je kan dus van ieder huis in Nederland de WOZ-waarde opvragen.

WOZ-waarde huizen weer omhoog, record in Amsterdam

De gemiddelde WOZ-waarde van huizen is voor het tweede jaar op rij gestegen, meldt het CBS. Op 1 januari 2017 was de WOZ-waarde gemiddeld 216.000 euro, een stijging van 3,3 procent.

NAM in beroep: ’verkoop enig juiste peilmoment’

De NAM blijft erbij dat de verkoopdatum van een woning het enige betrouwbare moment is voor bepaling van waardedaling door aardbevingen in Noordoost-Groningen. Woensdag begon een tweedaagse zitting bij het gerechtshof in Leeuwarden.

Vacature teamleider

Vanwege de groei die WOZMeldpunt meemaakt zijn wij op zoek naar een Teamleider die ons team komt versterken. Zie voor meer informatie de bijgevoegde vacature of neem contact op met kantoor op 088 – 0242 024.

Minder huur door lage WOZ taxatie?

Waarom krijg ik als huurder de WOZ-waarde van het huis waar ik woon in de bus? De beschikking zal toch bedoeld zijn voor mijn huisbaas, die er onroerendgoedbelasting over moet betalen. Of is er weer iets veranderd?

Aanslag dreunt door – De Telegraaf

Bij woningbezitters ploft rond deze tijd de gevreesde WOZ-beschikking weer op de mat. Vanaf dit jaar ontvangen ook circa vier miljoen huurders zo’n aanslag van hun gemeente. Bouk Slockers, eigenaar van WOZMeldpunt in Hilversum, geeft tips om een te hoge WOZ-waarde aan te vechten. Voor huisbezitters en huurders die niet te veel willen betalen, is het volgens Slockers vooral belangrijk om op tijd bezwaar aan te tekenen bij de gemeente.

4 Miljoen huurders ontvangen voor het eerst WOZ-beschikking

Deze weken ontvangen zo’n vier miljoen huurders op de woningmarkt voor het eerst een WOZ-beschikking. Dit jaar telt de WOZ-waarde van de huurwoning voor 25% mee bij de bepaling van de maximale huurprijs. Net als bij de WOZ-beschikking voor woningeigenaren kan nu ook tegen de WOZ-beschikking van huurwoningen bezwaar worden gemaakt. WOZMeldpunt uit Hilversum ontving de eerste verzoeken.

Ongelijke behandeling burgers bij afhandeling WOZ-bezwaren

PERSBERICHT Gemeenten inconsequent in afhandeling WOZ-bezwaren Hilversum, 18 januari 2016 – Gemeenten blinken niet uit in het klantgericht afhandelen van WOZ bezwaarschriften die door burgers worden ingediend. De ingediende bezwaarschriften worden veelal afgedaan met een antwoord dat is doorspekt met complexe, juridische vaktaal en verwijzing naar de wet. De uitspraak komt in de meeste gevallen […]

OZB stijgt in Amersfoort het meest

De onroerendezaakbelasting stijgt in Amersfoort dit jaar met maar liefst 10,7 procent. Dit is de sterkste verhoging van alle 36 grote gemeenten in Nederland. Dit blijkt uit een vergelijkend onderzoek van de universiteit Groningen.  Amersfoort staat onder financieel toezicht van de provincie Utrecht. Met de hogere opbrengsten van de ozb hoopt de gemeente de begroting […]

Openbaarheid WOZ-waarden op 1 oktober 2016

In de staatscourant van 16 december 2015 is gepubliceerd dat de verwachting is dat de WOZ-waarden op 1 oktober 2016 openbaar worden. Dit is twee jaar nadat aanvankelijk de bedoeling was. Hopelijk heeft iedereen volgend jaar inzicht in de woz-waarden. Wij houden u op de hoogte. Publicatie in de staatscourant van 16 december 2015: BRIEF […]

OZB stijgt harder dan afgesproken

De onroerendezaakbelasting voor huiseigenaren (OZB) gaat in 2016 waarschijnlijk meer omhoog dan eerder is afgesproken. Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) na een steekproef onder 107 gemeenten. De ozb, die elke huiseigenaar moet betalen, stijgt volgens de organisatie volgend jaar met gemiddeld 1,8 procent. De gemeenten lijken zich hiermee volgens de VEH niet te […]

WOZ-waarde ook van toepassing op huurwoningen per 1 oktober 2015

Puntensysteem huurwoning Het puntensysteem bepaalt wat de maximale huurprijs van uw sociale huurwoning mag zijn. Is uw huur hoger? U kunt dan de verhuurder vragen om de huur te verlagen. Het puntensysteem geldt niet bij geliberaliseerde huurwoningen. Per 1 oktober 2015 is het puntensysteem gewijzigd: de WOZ-waarde van de woning telt mee bij de berekening […]